Onze diensten

Natuurrijke projecten

Filter op

Interieur
Stadsgroen
Tuin
Alles
info

Stadsoase

In deze kleine, klimaatadaptieve stadsoase kun je doelloos struinen langs inheemse flora en je verwonderen over creatief hergebruikte materialen.

Bekijk project

Tuin

info

Speelse stadstuin

Deze tuin is een goed voorbeeld van de mogelijkheden die er zijn binnen een kleine stadstuin. De uitdaging zat in het creëren van een speelse, kindvriendelijke tuin, met verschillende zones, die samen toch een eenheid vormen. De wens van de bewoners voor inheemse en bio-diverse beplanting was een vanzelfsprekende reden om de visie van Stek hierop los te laten.

Bekijk project

Tuin

info

Gelaagde tuin met veel gezichten

Deze royale tuin kent flinke hoogteverschillen, waardoor de mogelijkheid zich voordeed om verschillende habitatten te creëren. Door elk niveau van specifieke planten te voorzien, zijn er meerdere en verschillende sferen ontstaan. Onderdelen als zandbak, kas en moestuin zijn op natuurlijke wijze geïntegreerd.  

Bekijk project

Tuin

info

Speelse daktuinen

Hoe maak je van een rechthoekig balkon een speelse daktuin? De wens was om een echte tuin te maken van dit balkon.

Bekijk project

Tuin

info

Ungertuin: van grasveld naar buurttuin

Voor de bewoners van het Ungerplein maakte Stek een ontwerp om van een eentonig grasveld tijdelijk een biodiverse, bloeiende en natuurlijke tuin te maken. In vijf jaar tijd hebben de bewoners het plan onder onze begeleiding (grotendeels) zelf uitgevoerd.

Bekijk project

Stadsgroen

info

Werken tussen het groen bij OD

Planten zorgen voor een prettig binnenklimaat, een hogere luchtvochtigheid en meer zuurstof. Bovendien reageert het menselijk brein positief op de aanwezigheid van planten. Werknemers zijn aantoonbaar gezonder, productiever en gelukkiger als er veel planten op kantoor staan. Wie wil er dan geen groen kantoor? OD Designstudio ging er helemaal voor! 

Bekijk project

Interieur

info

Genieten op hoogte

De hoogste tuin van Rotterdam bevindt zich op het gemeenschappelijke dak van het wooncomplex De Karel Doorman. In overleg met bewoners ontwierp Stek een mediterrane tuin, waar onder andere rozemarijn, lavendel, prachtkaars en salie genieten van het prachtige uitzicht over Rotterdam. 

Bekijk project

Tuin

info

De Loktuin bij Villa Zebra

In de Loktuin, de voortuin van Villa Zebra,  staat de plant centraal: al spelenderwijs kun je in deze buurttuin de wereld beleven vanuit het oogpunt van de plant. 

Bekijk project

Stadsgroen

info

Buurtgroen voor bijen

De bewoners van de Insulindestraat wilden hun brede stoep groener inrichten. Met financiering van de gemeente konden ze Stek inschakelen voor een beplantingsplan dat de biodiversiteit ondersteunt en het zicht op de parkeervakken wegneemt. Samen met de bewoners hebben we inplantdagen gehouden en een onderhoudsdag georganiseerd.  

Bekijk project

Stadsgroen

info

Kleine veelzijdige stadstuin

In een kleine Rotterdamse stadstuin stonden we voor de uitdaging om meerdere wensen en ideeën te combineren op weinig oppervlakte. Dit is gelukt zonder ruimte voor beplanting te verliezen. Er zijn zit- en speelplekken en als je wilt kun je door de tuin een rondje lopen. De gebogen lijnen in deze tuin zorgen daarbij voor een natuurlijk effect. 

Bekijk project

Tuin

info

Cocktails tussen het groen

Bij verschillende Horeca gelegenheden heeft Stek gezorgd voor de groene sfeer, zowel binnen als buiten. Zo ook op het dakterras van het Groothandelsgebouw. Daar kijk je met een versnapering in je hand tussen de blauwe regen door uit over Rotterdam. Langs de randen en tussen de tafels is een kleurrijke beplanting ingeplant die de condities van een dak goed aan kunnen. 

Bekijk project

Stadsgroen

info

Habitattuin: educatieve buurttuin

De Habitattuin is een tijdelijke openbare tuin in het centrum van Rotterdam. In de tuin kunnen buurtbewoners leren over natuur in de stad en de relaties tussen planten en dieren. Het voorheen stenige plein maakt nu een groene verbinding met de omliggende tuinen en is veranderd in een plek voor ontspanning, educatie en natuurbeleving. 

Bekijk project

Stadsgroen

info

Ruimtelijke binnentuin

Slim gebruik van de hoogteverschillen, geen hoge schuttingen en dieptewerking door een speels pad en kleine bomen maakt dat deze tuin ruimer oogt dan het is.  

Voor deze nieuw te ontwerpen tuin besloten de bewoners om geen hoge schuttingen te plaatsen. De tuinen werden hierdoor ruimtelijker, het uitzicht weidser. We plaatsten zowel wintergroene als kruidachtige planten, waar kleine diertjes voedsel kunnen vinden en in kunnen schuilen. 

Bekijk project

Tuin

info

Voortuin Hoogheemraadschap

Het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard vroeg Stek om een ontwerp te maken de entree van haar gebouw aan de Maasboulevard, waar ook de wens voor schonere lucht van het Bewonersinitiatief Struisenburg in werd verwerkt. Het leidde tot een creatief ontwerp met de hoogteverschillen en waterdoorlatende bestrating.  

Bekijk project

Stadsgroen