Onze visie

Een natuurrijke stad is een fijnere plek, klimaatbestendiger en vol leven. Vanuit Stek vergroenen we steden op een duurzame en natuurlijke manier. Daarmee dragen we bij aan de transitie naar meer biodiversiteit en klimaatbestendigheid. Dat doen we samen met stadsbewoners en instanties. Zo krijgt het groen ruimte en aandacht, zodat de stad kan bloeien.

Stek is sociaal en betrokken en wil van de stad en haar omgeving een aangenamere plek maken voor mens én dier. Zij spoort mensen aan om hun huis, bedrijf en buitenruimtes op een duurzame manier natuurrijker te maken en faciliteert de middelen (producten, advies, kennis) om die overgang mogelijk te maken.  

Het team

Stek is een ondernemerscoöperatie van enthousiaste stadsvergroeners. Iedereen heeft een eigen specifieke achtergrond en ervaring, wat leidt tot een veelzijdig groencollectief. Passie voor planten, mensen en natuur in de stad is wat ons verbindt.

Adinda Ingenhut

Ecologisch tuin ontwerper | Interieur vergroener

Adinda neemt ecologie en biodiversiteit als uitgangspunt voor haar ontwerpwijze. Het is haar doel om onze groene omgeving te verbeteren en mensen ervan bewust te maken dat alle kleine beetjes helpen. Haar achtergrondkennis van architectuur en interieur weet ze te vertalen naar een groene context.

[email protected]

Alexander Jansen

winkelmedewerker

Zowel in de winkel als thuis is Alex het liefst bezig met planten. Is hij niet aan het stekken, dan kijkt hij video’s of leest zich in om zijn plantenkennis nóg meer te vergroten. Heb je vraag? Grote kans dat Alex die kan beantwoorden.

[email protected]

Elsemarie Grimmelt

Tuin ontwerper

Elsemarie houdt van planten en van plekken waar veel planten zijn. Ze maakt jou enthousiast over planten en denkt op een creatieve manier mee over hoe je jouw plek op allerlei vlakken aantrekkelijker maakt voor jezelf en andere dieren.

[email protected]

Eric van Ulden

Tuin ontwerper | stedenbouwkundige | onderzoeker

Eric weet als ervaren tuinontwerper zijn bouwkundige achtergrond goed te combineren met zijn passie voor bijzondere planten. Daarnaast doet hij onderzoek over sociaal-stedelijke of plant-gerelateerde onderwerpen. Zo schreef hij het boek 'De Stoep’ over het positieve sociale effect van de stoep als overgangszone tussen huis en straat.

[email protected]

Farhana Rasheed

Tuin- en Landschapsontwerper

Farhana is een enthousiaste en creatieve tuin- en landschapsontwerper die mensen graag in verbinding brengt met de natuur. Ze houdt zich bezig met het ontwerpen van kleine stadstuinen tot collectieve tuinen en tuinenfestivals. Naast ontwerpen inspireert Farhana mensen middels ontwerpcursussen, workshops en wandelingen om de natuur te beleven en waarderen.

[email protected]

Inga Villerius

sociaal ontwerper | beplanting | eetbare tuinen | co - creatie

Inga houdt zich het liefst bezig met mensen, planten, en alles wat zich tussen hen afspeelt. Samen met bewoners hun leefomgeving vormgeven en omwonenden betrekken bij het groen in hun buurt; daar maakt zij zich hard voor. En als het even kan met eetbare planten, zodat we samen de vruchten kunnen plukken van een groene omgeving.

[email protected]

Jet Passchier

Tuin ontwerper | Hovenier

Jet heeft een achtergrond in biologie en een fascinatie voor planten. Dat zie je terug in haar weelderige tuinontwerpen. Jet werkt ook als hovenier dus het zou zomaar kunnen dat zij niet alleen jouw nieuwe tuin ontwerpt, maar ook nog eens aanlegt.

[email protected]

Lex Kortenoeven

groenontwerper | visueel denker | kunstenaar

Omringd door het Rotterdamse beton werkt Lex met veel plezier en enthousiasme aan vergroening van de stad. Natuurlijke tuinen zijn het uitgangspunt. Tijdens het ontwerpen zoekt hij naar de optimale balans tussen creativiteit en functionaliteit. Naast groenontwerper is Lex visueel denker en kunstenaar.

[email protected]

Maartje Wensing

winkelmedewerker

Maartje zet zich in om van Stek de stadstuinwinkel een aantrekkelijke, overzichtelijke en inspirerende ontmoetingsplek te maken. Ze houdt ervan klanten te adviseren en enthousiasmeren voor het vergroenen van hun huis, tuin, straat en stad.

[email protected]

Nadja Hanke

Interieur vergroener

"Inhabited by Nature" denkt na over het "greenterior" en geeft deze vorm. Nadja maakt ontwerpen, visuele voorstellen en beplantingsplannen om interieurs te vergroenen. Daarnaast voert zij graag haar eigen ontwerpen en biedt zij nazorg aan.

[email protected]

Nathalie Langstraat

Ontwerper voor tuin- en ander buiten | permacultuur

Nathalie maakt ontwerpen voor tuinen en andere buitenruimtes. Voor particulier en publiek. Verhalen van mensen, de omgeving en/of de plek zelf spelen hierin vaak een rol. Dat resulteert in aansprekende, eigen en bovenal groenrijke buitenruimtes. En als je het leuk vindt, ook nog eetbaar!

[email protected]

Sannetje van Haarst

verrassend groen ontwerper

Sannetjes ontwerpen zijn verrassend, robuust en organisch en aantrekkelijk voor mens, vogel, vlinder en bij. Met passie creëert ze ook snoeistrakke monumentale tuinen. Beleef de natuur in jouw eigen tuin!

[email protected]

contact

Vragen, ideeën of hulp nodig bij een ontwerp? We denken graag met je mee. Kom langs in onze winkel of neem contact met ons op via de mail of telefoon.

Stek
Nieuwe Binnenweg 195b
3021 GA Rotterdam
010-7600131
KVK 57467870

Openingstijden
di t/m za 10u – 18u
Extra open
zondag 24 december 12u-17u