Stadstuinwinkel

Openingstijden
di t/m za 10u – 18u
Extra open
zondag 24 december 12u-17u

Stek de stadstuinwinkel is hét kleine tuincentrum in het centrum van Rotterdam. Bij ons kun je terecht voor duurzame producten, natuurvriendelijke beplanting en professioneel advies. We helpen je op weg om jouw huis, tuin of buurt op een natuurlijke manier te vergroenen.

De stadstuinwinkel beweegt met de seizoenen mee: elk seizoen staan er andere producten centraal. We werken graag samen met lokale ondernemers en blijven zoeken naar natuurlijke en duurzame producten. Hierdoor is er in onze winkel altijd wel iets nieuws te vinden.

Openingstijden
di t/m za 10u – 18u
Extra open
zondag 24 december 12u-17u

Alles voor
jouw groene stek

In onze winkel kun je terecht voor een uitgebreid assortiment aan duurzame, inspirerende en natuurlijke producten. We staan voor je klaar om advies te geven, met je mee te denken en al je vragen te beantwoorden. Laat je inspireren door ons of de wisselende expositie van lokale creatieven, zoals van Toffe Peren.

Op zoek naar die ene bijzondere plant? Advies nodig? Kom langs!

1/

Plant
uitgelicht

Philodendron melanochrysum

This special variety of Philodendron is not so common! how lovely are the dark satin leaves? We have a large xxl mother plant in store and a couple of smaller cuties like this one 🌱🫶🏻 #philodendonmelanochrysum

Meer op Instagram

Zelf
aan de
slag

Snoeien

Wanneer kun je het beste je tuin snoeien? Sommige planten en bomen hebben specifieke zorg nodig, maar voor de meeste beplanting is maart een goed moment om je tuin ‘kort te zetten’. Knip alle vaste planten tot 10cm boven de grond af en geniet terwijl ze weer opkomen voor een nieuw bloeiseizoen.

Een groen cadeau

Onze cadeaubon kan worden besteed aan alle producten in de winkel en is onbeperkt geldig. Bestel hem online, dan sturen we hem naar je op. Of kom langs in onze winkel!

De bonnen worden per post verstuurd. Mocht je de verantwoordelijkheid voor het mogelijk zoek raken van de envelop niet willen nemen, kom dan even langs te winkel om de cadeaubon te halen. Klik hier voor onze overige voorwaarden.

Factuurgegevens

* verplichte velden

Duurzame & natuurlijke producten

Stek heeft een uitgebreid assortiment aan duurzame, inspirerende en natuurlijke producten. Alle producten in de winkel worden zorgvuldig door ons uitgezocht, bedoeld om de stad op een natuurlijke en duurzame manier te vergroenen.

Natuurlijke beplanting

Onze planten komen van verschillende (biologische) kwekerijen uit de omgeving. We gaan de planten zelf halen en proberen zo altijd de mooiste en meest duurzaam gekweekte planten uit te kiezen.

Inspiratie en verdieping

Ons uitgebreide aanbod aan inspirerende boeken en tijdschriften biedt achtergrondinformatie, kennis en handvatten om succesvol zelf aan de slag te gaan. Ook leuk als cadeau!

Een gezonde bodem

Een gezonde tuin begint bij een gezonde bodem. Daarom vind je in onze winkel allerlei producten die dit mogelijk maken, zoals de biologische potgrond, tuinaarde, mestkorrels en compost van Bio-Kultura en Watershit afkomstig van de wormenhotels van de DakAkker.

Duurzaam gereedschap

Een groot deel van ons gereedschap is afkomstig van smederij De Wit uit Groningen: een familiebedrijf dat ambacht combineert met traditie en bekendstaat om de lange levensduur van zijn producten.

Dieren aantrekken

Help de dieren in je tuin! Door nestkasten, voederhuizen, waterschalen, egelmanden en insectenhotels te plaatsen bied je ze een goede schuilplaats en gelegenheid voor voedsel. Allemaal afkomstig van duurzame bedrijven.

Biologische zaden

Stek verkoopt biologische zaden van De Bolster en Cruydthoeck, die hun zaden op eigen bodem telen. Het aanbod varieert tussen bloemen, groenten en kruiden.

Op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.